Cities Skylines krijgt duistere DLC

Paradox Interactive is niet bang om DLC te maken voor games en Cities Skylines is geen uitzondering. De uiterst populaire citybuildinggame krijgt binnenkort namelijk haar eerste DLC. De DLC zal After Dark gaan heten en zal een nieuwe dimensie toevoegen aan het spel, namelijk de nacht. Voor iedereen die geen interesse heeft in de DLC is ook goed nieuws, de dag en nacht cyclus wordt een gratis patch.

Het grote verschil tussen dag en nacht is de mate van verkeer. 's Nachts is het natuulijk veel minder druk op de weg dan overdag. Daarnaast zullen niet alle gebieden optimaal werken 's nachts, omdat werknemers ook moeten slapen. Dit zorgt dan ook voor een kleinere stroom aan verkeer. 

Het krijgen van de nacht is misschien gratis, de gameplay options die erbij zitten niet. Zo wordt het mogelijk met de DLC om commerciële gebieden te laten specialiseren in nachtelijk entertainment. Hierbij kan je denken aan clubs, kroegen of dönertenten waar je kapsalon kan halen. Deze gebieden zullen overdag overigens normaal werken. Ook kan je commerciële gebieden op stranden gaan specialiseren. Deze gebieden gaan zich dan focussen op dingen als kleine restaurantjes of bepaalde diensten zoals snorkelen.

De DLC zal behalve een update aan commerciële gebieden ook extra vervoersopties meebrengen. De grote update hier zijn fietsen. Het is hierbij ook mogelijk fietspaden neer te leggen. Ook komt er meer openbaar vervoer. Taxi's zullen bijvoorbeeld voortaan toeristen en inwoners oppikken en van A naar B brengen. Ook komen er grotere busstations, waarbij inwoners makkelijker over kunnen stappen en tot slot komt er een internationaal vliegveld. Dit vliegveld is vele male groter dan het gewone vliegveld en komt automatisch met een metrostation.