Van der Steur: geen extra geld voor politie

Er is geen ruimte is voor extra geld voor agenten. Dat herhaalt minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) in een brief aan de politiebonden. "Het akkoord tussen de onderhandelende partijen is tot stand gekomen in de wetenschap dat hiermee de grenzen van de financiële mogelijkheden van het kabinet tot het uiterste zijn opgerekt", schrijft Van der Steur.

De bonden zijn ontevreden over het huidige bod en houden al weken lang acties. Komend weekeinde houden ze bij de start van de eredivisie een werkonderbreking. Van der Steur is niet blij met dit besluit, maar vecht de acties niet aan. Hij heeft de bonden in zijn brief opnieuw opgeroepen om weer om de tafel te gaan zitten.

"Ik dring er bij u op aan uw collectieve acties stop te zetten en na de achterbanraadpleging weer met mij in gesprek te gaan, zodat wij onze gemeenschappelijke energie kunnen benutten om tot een goede cao te komen. Alleen aan de onderhandelingstafel komen arbeidsvoorwaarden tot stand. Ik herhaal hierbij mijn uitnodiging om de onderhandelingen op ieder moment te hervatten", aldus Van der Steur.

Van der Steur: geen extra geld voor politie
Van der Steur: geen extra geld voor politie (Foto: ANP)