PSG bevestigt komst Di María

Paris Saint-Germain heeft de komst van Ángel Di María bevestigd. De Argentijnse vleugelspeler heeft een contract ondertekend tot medio 2019, meldt de voetbalclub uit Parijs donderdag op de eigen website. Met de transfer van Di Maria (27), die overkomt van Manchester United, is naar verluidt een bedrag van 63 miljoen euro gemoeid.

De komst van Di María naar PSG hing al even in de lucht. In juli liet hij bij een oefentrip van Manchester United naar de Verenigde Staten verstek gaan. Afgelopen week vloog Di María wel voor zijn medische keuring naar Doha in Qatar. Dat golfstaatje is de eigenaar van PSG. Woensdag arriveerde de Argentijnse international tot slot in Parijs om de deal te beklinken.

"Ik ben hartstikke trots", reageerde Di María. "Ik kan niet wachten de kleuren van PSG te dragen." De Argentijn is ambitieus. "Ik wil alle competities winnen waarin we meedoen, zowel in Frankrijk als in Europa. Ik wil de Champions League voor de tweede keer winnen. We zullen er alles aan doen Frankrijk en de fans van PSG de 'Cup met de Grote Oren' te bezorgen."

United

Een jaar geleden maakte Di María nog voor 75 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Manchester United. Met Madrid had hij net de Champions League gewonnen, maar in de ploeg van trainer Louis van Gaal kon hij dat succes niet voortzetten. In totaal maakte de in Rosario geboren voetballer slechts vier doelpunten.

In Parijs gaat Di María samen spelen met onder anderen Zlatan Ibrahimovic en David Luiz.

PSG bevestigt komst Di Maria
PSG bevestigt komst Di María (Foto: ANP)