Messi tovert én misdraagt zich

Lionel Messi heeft woensdag in de gewonnen oefenwedstrijd van FC Barcelona tegen AS Roma (3-0) twee kanten van zichzelf laten zien. De Argentijnse superster strooide zoals gebruikelijk met prachtige passes en nam zelf ook een doelpunt voor zijn rekening. De doorgaans sportieve en beheerste Messi viel echter ook op met een kopstoot richting tegenstander Mapou Yanga-Mbiwa, die hij ook nog eens bij de keel greep. De scheidsrechter gaf zowel de Argentijn als de Franse verdediger een gele kaart, waarmee zeker Messi goed weg kwam.

De actie van Messi in beeld. (Bron: Vine)

De winnaar van de Champions League streed in een volgepakt Camp Nou (bijna 94.500 toeschouwers) met AS Roma om de Joan Gamper-trofee, traditioneel de openingswedstrijd van het seizoen voor Barcelona. Neymar opende halverwege de eerste helft de score, na een geweldige pass van Messi en tikje breed van Jérémy Mathieu. De Argentijn maakte er kort voor rust zelf 2-0 van, nadat Neymar hem in stelling had gebracht. Ivan Rakitic zorgde voor het hoogtepunt van de tweede helft met een knal stijf in de kruising. Bij AS Roma ontbrak Kevin Strootman, die op de weg terug is na ernstig blessureleed.

Messi tovert én misdraagt zich (Foto: ANP)