Sherlock Holmes 3: scenario in ontwikkeling

Een derde film in Guy Ritchies Sherlock Holmes-serie is al een tijdje geleden aangekondigd, maar er wordt nu daadwerkelijk aan gewerkt: schrijver Lionel Wigram is bezig met het scenario.

De film zou eigenlijk in 2014 uitgekomen zijn, ware het niet dat alle betrokkenen het druk hadden met andere projecten: Robert Downey, Jr. heeft zijn rol in het Marvel Cinematic Universe en ook Jude Law heeft andere films waar hij in meespeelt. Volgens Wigram, die ook de eerste Sherlock Holmes voor Ritchie schreef, zijn beide acteurs wel nog zeer geïnteresseerd in een derde ronde als Holmes en zijn trouwe metgezel John Watson.

"We zijn bezig met een script voor Sherlock Holmes 3," verklaarde Wigram tijdens een interview voor Ritchies The Man From U.N.C.L.E., waar hij aan meeschreef en -produceerde. "Ik denk dat we het allemaal heel graag willen doen als we iets kunnen bedenken dat echt goed slaagt en het de beste van de drie maakt. Dus daar werken we aan - het is lastig om te doen."

Wat dit betekent voor een releasedatum is niet bekend; mogelijk wordt hier een besluit over genomen als er meer zekerheid is over de afronding van het scenario. Holmes-fans kunnen tot die tijd terecht bij Mr. Holmes en de kerstspecial van de BBC-serie Sherlock, die in december verschijnt.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Noomi Rapace, Robert Downey, Jr. en Jude Law in Sherlock Holmes: A Game of Shadows