[eSports] The International doelwit DDoS-aanval

Het Dota 2-toernooi The International, het grootste esports-toernooi ooit, heeft urenlange vertraging opgelopen. Het toernooi met een prijzenpot van ruim achttien miljoen dollar zou dag 2 starten met de topwedstrijd tussen de teams van Evil Geniuses en Complexity, maar werd getroffen door een DDoS-aanval die het toernooi plat wist te leggen.

The International heeft in de afgelopen tijd een hoop publiciteit gekregen, met name door de hoogte van de prijzenpot en hoe deze is opgebouwd. Een klein deel van de achttien miljoen dollar is namelijk ingelegd door ontwikkelaar Valve en de rest is via crowdfunding bij elkaar gebracht. Hierbij lijkt het toernooi belangrijk genoeg te zijn geworden dat onverlaten het nodig vonden de gameservers aan te vallen.

Michael Luxion, gameontwikkelaar en eigenaar van Paralux Studios, weet het op twitter mooi te omschrijven in ieder geval. 'eSports heeft grote stappen gemaakt. Vroeger in mijn tijd waren toernooien niet belangrijk genoeg voor DDoS. Ah, de zoete geur van vooruitgang.'