FIFA 16 zonder Kuip of Philips Stadion

Liefhebbers van het Nederlands voetbal moeten het in FIFA 16 doen met enkel de Amsterdam Arena. Net zoals voorgaande edities zullen De Kuip en het Philips Stadion niet in de game zitten. EA Sports maakte vandaag de lijst van stadions bekend die in de komende editie zitten. Totaal zullen er 50 stadions inzitten die gebaseerd zijn op echte thuishavens van clubs, ook zitten er 28 generieke stadions in.

Omdat de beste voetbalclubs al jaren hun thuishaven in FIFA hebben, komen steeds meer Europese subtopclubs aan de beurt. Dit jaar zijn het Stadio Velodrome van Olympique Marseille en Borussia Park van Borussia Mönchengladbach aan de beurt. Behalve deze komen verder ook El Monumental (River Plate), Centurylink Field (Seattle Sounders) en King Abdullah Sports City (Al-Ittihad en Al-Ahli) in het spel.

El Monumental (Foto: EA Sports)El Monumental

Omdat EA een deal heeft met de Engelse Premier League komen ook de thuishavens van de drie nieuwe ploegen in FIFA 16, dat zijn Carrow Road (Norwich City), Vicarage Road (Watford) en Vitality Stadium (Bournemouth FC). De stadions van de gedegradeerde teams blijven er natuurlijk gewoon inzitten. Engeland krijgt ook nog een vierde extra stadion, namelijk Fratton Park van Portsmouth uit de Engelse vierde divisie, de League Two. Dit stadion is een eerbetoon aan de overleden EA-medewerker Simon Humber die eerder dit jaar aan kanker overleed en groot fan was van de club. In het stadion is een klein eerbetoon te vinden in de vorm van een bloemetje die tijdens wedstrijden naast het doel ligt.

Fratton parkFratton park

FIFA 16 komt 22 september uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Behalve een hoop nieuwe stadions zijn diverse gameplayelementen verbeterd en kunnen spelers voor het eerst in de geschiedenis van de franchise spelen met vrouwenteams.