Waterpolovrouwen dompelen Rusland in rouw

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben Rusland in rouw gedompeld. De dames versloegen het thuisland in de kwartfinale van het WK met 10-9 en kreeg daarmee het stadion in Kazan stil. Uitblinkster aan de kant van Oranje was keepster Laura Aarts, die vaak in de weg stond voor Russisch succes. De laatste keer dat de vrouwen in de halve finale van het WK stonden was alweer zeventien jaar geleden.

Oranje, olympisch kampioen in 2008, ging sterk van start en stond na een kwart met 4-1 voor. Rusland was toen al diverse keren gestuit op Aarts en kon ook niet profiteren van diverse vrouwmeer situaties in het water. Toch kwamen ze langzaam maar zeker terug in het duel, tot het op een gegeven moment 8-8 was.

Een tussensprint van Oranje zorgde voor een 10-8 voorsprong, welke in de slotminuten met succes werd verdedigd. Topscorers aan de kant van Nederland waren voor Megens en Klaassen met drie goals. In de halve finale wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Griekenland en Italië. De halve eindstrijd wordt op woensdag gespeeld.