Gewonden bij omgevallen bouwkraan Alphen

Bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn zijn maandagmiddag twee bouwkranen die een brugdeel ophesen omgevallen. Momenteel worden er al zeker 20 gewonden geteld, meldt de brandweer. Het is nog onduidelijk of er nog mensen onder het puin liggen.

Volgens ooggetuigen is de bouwkraan op een aantal huizen gevallen.

Een filmpje van de vallende kranen is hieronder te zien:

Update 17.00:
Er is inmiddels opgeschaald naar GRIP3. Het Rode Kruis heeft een team van medisch hulpverleners opgeroepen om de hulpdiensten te ondersteunen.

Er zijn tevens nieuwe beelden van het incident online verschenen.

Update 17.20 uur:
Er zijn inmiddels beelden beschikbaar van de ravage die de kranen op de straat hebben aangericht. Ook is er een 'Urban search & rescue'-team onderweg om op zoek te gaan naar eventuele slachtoffers die nog onder het puin liggen.

Update 18.25:

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er vermist zijn. Twee gebouwen zijn volledig ingestort. De eigenaresse van het eerste pand liet aan de NOS weten dat de mensen in haar pand niet zijn geraakt. Zij was zelf niet aanwezig.

Een van de personeelsleden van het eerste pand vertrouwde de stellage niet en heeft de mensen in de winkel ontruimd toen hij 'iets hoorde kraken'. Het hondje van het personeelslid is nog wel aanwezig op de eerste verdieping van het gebouw. 

Volgens de eigenaresse ligt er nog een iemand onder het puin. De hulpdiensten zouden daar nu mee praten.  Mogelijk liggen er nog meer mensen onder het puin. 

De brandweer probeert de hijskranen op dit moment weg te halen. Woordvoerder Merlijn Stoffels van het Rode Kruis wijst mensen in de buurt op de website ikbenveilig.nl van het Rode Kruis. Mensen in het gebied kunnen op die manier aangeven dat zij veilig zijn.

Update 18:39

De brandweer heeft inmiddels bevestigd dat er een persoon levend onder het puin vandaan gehaald is.