Feyenoord met angst en beven seizoen in

Feyenoord heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen in mineur afgesloten. Het elftal van de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst leed zaterdagavond in de eigen Kuip een smadelijke nederlaag tegen Olympiakos (3-1). Het was alweer de derde verlies op rij voor de Rotterdamse club die zo naar succes snakt, na de oefennederlagen tegen VVV-Venlo (1-2) en Southampton (0-3).

Met de eerste competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen FC Utrecht in aantocht speelde Feyenoord opnieuw ondermaats in het zo goed als volle stadion. De thuisclub voetbalde in een te laag tempo, leed te veel balverlies en verdedigde af en toe wel heel erg knullig. De regerend kampioen van Griekenland profiteerde dankbaar en leidde bij rust al met 3-0.

In zijn zoektocht naar het ideale elftal leerde coach Van Bronckhorst opnieuw hoe het niet moest. Elvis Manu kreeg een kans als linksbuiten, omdat Jean-Paul Boëtius ziek was en Colin Kazim-Richards daar eerder in de voorbereiding ook niet echt kon overtuigen. Manu greep zijn kans niet en miste voor rust een enorme kans. Bij absentie van de zieke Miquel Nelom speelde Tonny Vilhena als linksback. Hij mocht zich de tweede treffer van Olympiakos aanrekenen.

Speels gemak

Met speels gemak passeerden Franco Jara, Felipe Pardo en Kostas Fortounis doelman Kenneth Vermeer al voor rust. Misschien kan Jan-Arie van der Heijden de defensie van Feyenoord snel versterken. De kersverse aanwinst ontbrak nog omdat hij een trainingsachterstand heeft. Met hem in de gelederen gaat Terence Kongolo wellicht de positie links in de defensie innemen. Feyenoord stelde echter niet alleen in de laatste linie teleur. Marko Vejinovic, overgekomen van Vitesse, vond weinig aanvallende oplossingen. Jens Toornstra moest in de rust plaatsmaken voor de strijdbare Lex Immers, die dicht in de buurt van centrumspits Dirk Kuijt ging spelen.

Zo werd de teruggekeerde spits van Feyenoord iets beter in het spel betrokken. Kuijt benutte ook een strafschop, die hij zelf had verdiend (1-3). De aanvoerder vierde zijn eerste treffer sinds zijn rentree met gebalde vuist.

Feyenoord met angst en beven seizoen in
Feyenoord met angst en beven seizoen in (Foto: ANP)