Zangeres Lynn Anderson overleden

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson is overleden. Ze werd in 1970 wereldberoemd met haar versie van het nummer (I never promised you a) Rose Garden, geschreven door Joe South. Het nummer behoort nog steeds tot de best verkochte countryhits ooit. Anderson won hier zelfs een Grammy mee.

Lynn Anderson (67) overleed vrijdagochtend (plaatselijke tijd) in de Amerikaanse stad Nashville. Volgens haar publicist Pam Lewis had Anderson recent een longonsteking gehad. Ze overleed in het ziekenhuis aan waarschijnlijk een hartstilstand. Anderson trouwde en scheidde twee keer en kreeg drie kinderen.

Anderson is een van de meest succesvolle Amerikaanse zangeressen uit de jaren zeventig. Ze bracht vele albums uit en scoorde wereldwijd hits, zoals het countrynummer Top of the World in 1973, waarmee The Carpenters in hetzelfde jaar een pophit scoorden. Andere bekende nummers van haar waren Cry, How can I unlove you, Keep me in mind en You're my man

Rose Garden
In Nederland was Rose Garden haar grootste hit. Het nummer stond in 1971 veertien weken in de hitlijst en piekte op nummer 2. De Canadese formatie Kon Kan scoorde in 1988 een hit met I Beg Your Pardon, waarin een sample uit Rose Garden is verwerkt. Anderson heeft afgelopen maand nog een album uitgebracht: Bridges. Dit was haar eerste gospelalbum.

Zangeres Lynn Anderson overleden

Zangeres Lynn Anderson overleden (Foto: ANP)