Formule 1-teams willen langere zomerpauze terug

De Formule 1-teams hebben F1-baas Bernie Ecclestone gevraagd om de voorlopige kalender voor 2016 aan te passen. De reden hiervoor is dat ze net als nu een lange zomerpauze willen en in die tijd de fabriek op slot kunnen doen.

De laatste jaren zitten er drie vrije weekenden tussen de races in Hongarije en die van België. In die periode moeten de renstallen hun fabriek voor twee weken op slot doen. De data mogen ze zelf bepalen, maar er mag op geen enkele manier aan de Formule 1-bolides gewerkt worden, onderhoud aan gebouwen of windtunnels is wel toegestaan.

In 2016 staan slechts twee vrije weekenden in de zomer op de rol, waarbij in de weken ervoor en erna back-to-back-races zijn. De zomerbreak van twee weken hierin proppen is ondoenlijk naar de mening van veel teams.

Red Bull-teambaas Christian Horner: "De vakantie is zeer belangrijk. De Formule 1 levert een zeer veeleisend schema op, niet alleen voor monteurs of mensen in de fabriek, maar ook voor het ondersteunend personeel, de FOM, de media, etc. Je moet even een moment hebben om op adem te komen. Dat hebben we aangekaart bij Bernie, zeker omdat we weten dat voor oktober er vaak nog wat met de kalender geschoven wordt. Normaal gesproken vindt er wat finetuning plaats en het zou mij niet verbazen als er niet hier en daar wat kleine wijzigingen zouden komen."