Waterpolodames verliezen laatste poulewedstrijd

De Nederlandse waterpolodames zijn op het wk in Kazan niet ongeslagen door de poulefase gekomen. De waterpolosters kwamen al vroeg in de laatste poulewedstrijd tegen Australië op achterstand en wisten deze achterstand niet meer te overbruggen. De eindstand luidde 8-6 (2-0, 2-2, 3-2, 1-2).

In de eerste periode was het vooral Nederland dat het initiatief nam, maar door slordig spel wist Australië in de counter het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Verdere pogingen van Nederland om de gelijkmaker te maken, kwamen niet door de Australische verdediging heen, maar ook Nederland was verdedigend zeer sterk. Uiteindelijk wist Australië met nog enkele seconden te gaan door de verdediging heen te komen en zo op een 2-0 voorsprong te komen.

De tweede periode gingen de ploegen meer gelijk op, er werd meer op beide helften van het bad gespeeld. Al vroeg in de periode wist Australië door een sterke aanval op een 3-0 voorsprong te komen. De Australiërs speelden echter beduidend groffer dan hun tegenstandsters, en moesten gedurende de wedstrijd meerdere malen met een man-minder verdedigen. Nederland maakte hier gebruik van en slaagde er in om hun eerste doelpunt van de wedstrijd te maken en met nog enkele seconden te gaan nogmaals tot scoren kwam. Met 4-2 gingen beide ploegen de tweede helft in.

In de tweede helft speelden de Nederlandse waterpolosters sterker in de aanval. Verdedigend werd er nog steeds sterk gespeeld en in de aanval kwamen er meer ballen in de buurt van het doel. Mede dankzij een gehouden penalty door keepster Debby Willemsz wist Nederland terug te komen. Australië gaf echter niet op en kwam met behulp van meerdere counters tot 7-4. In de laatste periode bleef Nederland proberen, maar Australië gaf de overwinning niet meer weg.

Met dit resultaat is Australië als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinale. Nederland eindigt tweede, waardoor de Nederlanders eerst in de play-offs moet spelen tegen Kazachstan. Bij winst spelen de waterpolodames de kwartfinale tegen Rusland.