Eerste UCI-wielergala in Abu Dhabi

De internationale wielrenunie UCI gaat voor het eerst een gala organiseren waarbij de beste renners en rensters van het jaar worden gehuldigd. De primeur van het mondiale wielergala vindt plaats na afloop van de eerste editie van de Ronde van Abu Dhabi, op zondag 11 oktober. Dat maakte de UCI donderdag bekend.

Het wielergala vormt de afsluiting van het WorldTour-seizoen. De winnaar van het klassement wordt in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten gehuldigd, net als de beste ploeg en een afgevaardigde van het beste land van dit seizoen. Ook de diverse wereldkampioenen en de beste wielrenster van het jaar krijgen in Abu Dhabi een award. "We organiseren een hoogstaande ceremonie om de renners en teams te huldigen die dit jaar geweldige prestaties hebben geleverd", zei UCI-voorzitter Brian Cookson.

De vierdaagse Ronde van Abu Dhabi eindigt met een etappe op het formule 1-circuit van Yas Marina. De renners rijden in de avond twintig rondjes van 5,5 kilometer over de felverlichte baan.

Eerste wielergala in Abu Dhabi
Eerste wielergala in Abu Dhabi (Foto: ANP)