Mannelijke Ghostbusters-reboot nog steeds in de planning

Geruchten dat de plannen voor een nieuwe Ghostbusters-film met een mannelijke cast niet doorgaan zijn niet waar. Dat meldt scenarioschrijver Drew Pearce.

Volgens de schrijver is een nieuwe, mannelijk bevolkte Ghostbusters nog steeds in ontwikkeling, en heeft hij het scenario ervoor afgerond. Tijdens een première voor Mission Impossible: Rogue Nation (die hij ook schreef) gaf hij aan dat hij en de Russo broers een groots plan hebben voor een gedeeld Ghostbusters-universum. Dat betekent dat zijn film op een zeker punt moet samenspelen met Paul Feigs Ghostbusters, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door vrouwelijke comedy-talenten.

Voor de mannelijke versie waren Chris Pratt en Channing Tatum gepland, maar die namen zijn nog niet bevestigd. Pearce gaf aan dat hij de personages wel schreef met die acteurs in gedachten voor de rollen. "Dat is zeker de cast waar we aan denken," aldus Pearce. "Of dat ook gebeurt of niet is niet aan mij. Mijn werk is alleen iets interessants schrijven waar ze misschien iets mee doen." Volgens de schrijver heeft hij met Joe en Anthony Russo, regisseurs van de tweede en derde Captain America-films en de derde en vierde Avengers-films, en Ivan Reitman, regisseur van de originele Ghostbusters, een stoer plan ontwikkeld. "Ik kan je natuurlijk niet vertellen wat het is, maar over een jaar weet je het misschien!"

Volgens de schrijver is het de gewenste richting om alle Ghostbusters-films in hetzelfde universum te plaatsen. "Ik weet, als een fan, dat ik dat zelf zou willen. Je wilt het allemaal bij elkaar laten komen. Of dat gebeurt of niet weet ik niet, maar ik geef ze in ieder geval het gereedschap om het zo te laten zijn."

De eerste Ghostbusters in dit mogelijke nieuwe universum, Paul Feigs versie van Ghostbusters, komt volgend jaar in juli uit. Voor de mannenversie is nog geen datum gepland.