'Wilders koopt nepvolgers op Twitter'

PVV-leider Geert Wilders koopt nepvolgers op Twitter of iemand heeft dat namens hem gedaan. Dat schrijft het weblog Sargasso dinsdag. Bijna driekwart van Wilders' volgers op Twitter is fake.

Een oplettende twitteraar bracht de zaak aan het licht. In één maand tijd groeide het aantal volgers van Wilders van 435.000 naar 635.000; een verdachte stijging. Overigens volgt Wilders zelf niemand.

Sargasso heeft een zogeheten Twitter-audit uitgevoerd. Daaruit blijkt dat het profiel van Wilders ruim 171.000 echte volgers telt (27%) en ruim 464.000 nep-accounts. Volgens Sargasso wijst alles er dus op dat er volgers zijn bijgekocht.

De PVV-leider heeft zelf andere zaken aan z'n hoofd. Zo ageert hij op Twitter fel tegen het Openbaar Ministerie van Oostenrijk dat een onderzoek instelt naar uitspraken die Wilders eerder dit jaar in Wenen deed. Ook deelt hij een plaatje van zijn poes Lola.

En dan was er nog de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) die in het VPRO-programma Zomergasten de vraag opwierp hoe Wilders werk gaat maken van 'minder Marokkanen' in Nederland. In de nieuwste politieke peiling van EénVandaag is de PVV ruimschoots de grootste partij met 28 zetels; een winst van vier zetels. 'Bedankt Abou Taleb', twittert de PVV-leider.