Lijk peuter gevonden: Madeleine McCann?

In Australië is het lichaam van een klein blond meisje gevonden. Het stoffelijk overschot werd op 15 juli aangetroffen in een koffer langs een verlaten snelweg in Zuid-Australië, schrijft het AD. De vondst houdt de gemoederen flink bezig: gaat het misschien om de sinds 2007 vermiste Madeleine McCann?

Tegenover de Britse krant The Mirror bevestigt de Australische politie dat het lichaam van een blonde peuter is. Het meisje was tussen de 2 en 4 jaar oud en is mogelijk in 2007 overleden. Die kenmerken komen sterk overeen met de vermissing van Maddie McCann. Zij was 3 jaar toen zij in 2007 verdrween uit het appartement in Portugal, waar ze op vakantie was met haar ouders. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de peuter.

De Australische autoriteiten hebben het lichaam nog niet geïdentificeerd. Ze gaan er echter niet vanuit dat het om de vermiste Britse peuter gaat, weet Metro. 'Het is pure speculatie', aldus een woordvoerder. De Britse politie heeft inmiddels contact opgenomen met de Australische collega's. 'We sluiten de kans dat het om Madeleine McCann gaat nog niet uit.'

Madeleine McCann
Madeleine McCann