Rachel McAdams in gesprek met Marvel voor Doctor Strange

Het zou zomaar kunnen dat Rachel McAdams volgend jaar opduikt in Doctor Strange, de Marvel-verfilming van de gelijknamige comics over de meester in de magische kunsten.

De actrice, die momenteel op HBO te zien is in True Detective, heeft aangegeven in gesprekken te zijn met de filmstudio over de film die in november met opnames begint. Ze zou de rol van Clea spelen, een leerling van de mystieke Steven Strange, die wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch. Andere rollen zijn voor Tilda Swinton, die de rol van de Ancient One speelt en Chiwetel Ejiofor die Strange's vijand Baron Mordo zal vertolken. "Het is nog heel vroeg om er iets over te zeggen," aldus McAdams tegen de LA Times, die toevoegt dat ze niet eens weet of het wel iets wordt met Marvel.

Doctor Strange vertelt over Steven Strange, een hersenchirurg die door een ongeluk de vaardigheden verliest om zijn beroep uit te oefenen. Wanhopig gaat hij op zoek naar verlossing en daardoor vindt hij de Ancient One, die hem leert gebruik te maken van magische krachten. Het personage zal zijn origineverhaal krijgen in de zomer van volgend jaar, maar in het Marvel Cinematic Universe is men al een tijdje op de hoogte van zijn bestaan, zoals te merken was in een scène in Captain America: The Winter Soldier, waarin de arts bij naam genoemd werd.

Doctor Strange zal worden geregisseerd door Scott Derrickson.

Doctor Strange en Clea (comic)
Doctor Strange en Clea