Verstappen krijgt 3 licentiepunten

Max Verstappen heeft tijdens de Hongaarse Formule 1-race naast zijn drive-trough ook drie strafpunten op zijn racelicentie gekregen. De Nederlander zette onder de safety-car een tijd van 1:41.8 neer, terwijl voor aanvang van het weekend de minimale tijd was vastgesteld op 1:42.0. De coureurs die tijdens de safety-car voor Verstappen reden, kwamen goed weg, ook zij reden sneller dan de 1:42 maar ontliepen een straf omdat zij al aan hun ronde begonnen waren bij aanvang van de safety-car. Verstappen komt nu op een totaal van vijf strafpunten van de twaalf die hij gedurende twaalf maanden mag krijgen.

Naast Verstappen hebben ook beide Lotus-coureurs twee strafpunten gekregen. Pastor Maldonado kreeg er twee voor het incident met Sergio Pérez waarbij de Force India-coureur van de baan spinde en Romain Grosjean kreeg er twee vanwege een unsafe release. Beiden komen nu op een totaal van zes strafpunten, waarmee ze nu halverwege het maximale aantal zijn voor een race-uitsluiting.

Lewis Hamilton kreeg voor zijn contact met Daniel Ricciardo zijn eerste twee strafpunten. De Red Bull-coureur haalde Hamilton buitenom in, waarna Hamilton te ver naar buiten ging en zo tegen Ricciardo aanreed. Voor dit incident werd Hamilton ook bestraft met een drive-trough penalty. Als laatste kreeg ook Daniil Kvyat zijn eerste twee strafpunten van het seizoen tijdens het gevecht met Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen omdat hij de baan afsneed en zo de Mercedes-coureur voorbij wist te gaan. Dit werd door de stewards ook nog bestraft met 10 seconden straf aan het einde van de race.

Verstappen krijgt 3 licentiepunten (Foto: Red Bull)
Verstappen krijgt 3 licentiepunten (Foto: Red Bull)