Kerbs waarschijnlijke oorzaak crash Hülkenberg

Force India gelooft dat de crash van Nico Hülkenberg veroorzaakt is door vibraties van de kerbstones op het Hongaarse Formule 1-circuit. De Duitser crashte aan het einde van het rechte stuk uit de race, toen zijn voorvleugel afbrak en hij zo op hoge snelheid in de bandenstapels belandde.

Het ongeluk wordt nu nog door het team onderzocht, maar hoofd operationele zaken Otmar Szafnauer gelooft dat de voorvleugel afbrak door de kerbs, die uniek zijn op de Formule 1-kalender. "Er is geen ander circuit zoals dit, Ferrari had ook een gebroken voorvleugel en verloor een camerahuls tijdens de race. Dat komt allemaal door de vibraties en hoe de onderdelen bevestigd worden."

Eerder het weekend ondervond Perez een soortgelijk incident. Bij het uitkomen van bocht elf brak de achterwielophanging van zijn Force India, waarna de Mexicaan ondersteboven tot stilstand kwam op het rechte stuk. Ook bij dit ongeluk werden de kerbs als schuldige aangewezen.

Szafnauer vindt dat de kerbs moeten worden veranderd, maar dat Force India ook zijn onderdelen zal verstevigen. "We kunnen het zeker oplossen en zullen betrouwbaarder terugkomen. Het vorkbeen is al verstevigd en we zullen de vleugel verstevigen."