Panama na penalty's derde in Gold Cup

Met drie reddingen in de beslissende strafschoppenreeks heeft keeper Luis Mejia zijn land Panama zaterdag (lokale tijd) de derde plaats bezorgd in de Gold Cup. De penalty's waren nodig omdat het duel in de troostfinale tegen titelverdediger Verenigde Staten na extra tijd nog onbeslist was (1-1).

In de reguliere speeltijd nam het gemotiveerde Panama in de tweede helft de leiding door een doelpunt van Roberto Nurse. Clint Dempsey maakte gelijk waarna de ploeg van de Duitse trainer Jürgen Klinsmann een constante stroom aanvallen van de Panamezen moest weerstaan. In de verlenging werd niet gescoord.

Beide teams benutten hun eerste twee strafschoppen waarna Mejia de pogingen van achtereenvolgens Fabian Johnson, Michael Bradley en oud-PSV'er DaMarcus Beasley stopte en de serie besliste met 3-2.

Panama na penalty's derde in Gold Cup (Foto: ANP)