'Dochter Erdogan ondersteunt IS'

Opnieuw lijkt er het erop dat de islamitische aap uit de mouw komt. Volgens een ooggetuige is niemand minder dan de dochter van de Turkse president Erdogan betrokken bij de opvang en verzorging van de beesten van de Islamitische Staat.

In het zuidoosten van Turkije, tegen de Syrische grens aan, zou sprake zijn van een militair hospitaal waar de getuige gewerkt zou hebben. Dit pop-up ziekenhuis zou onder leiding staan van Sumeyye Erdogan.

Daar Erdogan en zijn vriendjes nogal onsportief omgaan met vervelende dingen als kritiek en tegengas, wil de 34-jarige verpleegster het liefst anoniem blijven. De dame heeft naar eigen zeggen -tegen een geweldig salaris- zeven weken in het hospitaal gewerkt. Maar omdat ze op een gegeven moment bang werd dat men daar achter haar Alawitische achtergrond zouden komen, is ze weg gegaan. Achteraf heeft ze er spijt van dat ze überhaupt die baan heeft aangenomen.

"Bijna elke dag kwamen er kaki-kleurige Turkse militaire vrachtwagens aan. Zij brachten gewonde IS-strijders naar ons hospitaal", vertelt de getuige. "We moesten dan de operatiekamer gereed maken en de instructies van de artsen opvolgen."

"Ik kreeg een prachtig salaris van bijna 7000 euro., maar ze wisten niets van mijn religie af. Het is namelijk zo dat ik een aanhanger ben van het Alawitisme en sinds Erdogan met de scepter zwaait, worden wij met de grootst mogelijke minachting behandeld."

Ze beweert de dochter van de president meerdere malen gezien te hebben op het ziekenhuis, dat gelegen zou moeten zijn nabij de Turkse stad Sanliurfa.

Sumeyye heeft zich volgens ingewijden meerdere malen laten ontvallen dat ze plannen heeft om af te reizen naar Mosul. Ooit de derde stad van Irak, maar nu alweer maanden in handen van de Islamitische Staat. Ze zou de militanten daar een helpende hand willen bieden.

Het is een publiek geheim dat de Turkse regering in Syrië groepen ondersteunt die de wapens tegen Assad hebben opgenomen. Tevens doet 'Ankara' weinig moeite om de jihadisten die zich via Turkije bij IS aansluiten, tegen te houden.

Turkije versoepelt verbod hoofddoekjes (Foto: ANP)
Droomt deze man van een nieuw Ottomaans Rijk?