Tigres in finale Copa Libertadores

Het Mexicaanse Tigres heeft zich woensdagavond (lokale tijd) geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Europese Champions League. De formatie rekende af met het Braziliaanse Internacional: 3-1. Die zege was meer dan voldoende na de nederlaag van 2-1 in het eerste duel.

Tigres kwam al vroeg op 1-0, dankzij de Franse spits André-Pierre Gignac. Vijf minuten voor rust werd de score verdubbeld door een eigen doelpunt van Geferson, waarna Arevalo Rios er in de 55e minuut zelfs 3-0 van maakte. Lisandro Lopez deed vlak voor tijd pas wat terug voor de Brazilianen.

In de finale treft Tigres het Argentijnse River Plate, dat zich eerder al ten koste van het Paraguayaanse Guarani plaatste voor de eindstrijd. Tigres en River troffen elkaar ook al in de groepsfase. Die duels eindigden allebei in een gelijkspel.

Tigres in finale Copa Libertadores (Foto: ANP)