Yes gaat door na overlijden bassist Squire

De Britse symforockgroep Yes blijft bestaan, ondanks het overlijden van medeoprichter en bassist Chris Squire eind juni. Dat heeft de drummer van de groep, Alan White, laten weten aan Billboard. Hij benadrukt daarbij dat dat ook de wil van Squire zelf geweest is.

"Het zal beslist moeilijk worden zonder hem. Maar hij heeft mij voor zijn dood nog gebeld en gevraagd om door te gaan, ongeacht wat er zou gebeuren,'' aldus de slagwerker die zelf al meer dan veertig jaar deel uitmaakt van Yes. White zegt dat Squire de groep in mei liet weten dat hij zojuist te horen had gekregen dat hij leed aan een acute vorm van leukemie en niet deel kon nemen aan de al geplande zomertournee van de band.

Squire zou tijdelijk vervangen worden door voormalig Yes-gitarist Billy Sherwood. De bassist betuigde zijn spijt dat het de eerste Yes-concerten in 48 jaar zouden zijn die hij moest missen.

In 1968 richtte Squire samen met zanger Jon Anderson de groep op die in de jaren zeventig een sleutelrol zou spelen in de ontwikkeling van de symfonische rock. De topjaren beleefde Yes vanaf 1972, met - naast Squire en Anderson - toetsenist Rick Wakeman, drummer Alan White en gitarist Steve Howe. Ook als componist was de bassist voor Yes actief. Hij schreef mee aan bekende songs als Yours Is No Disgrace en I've Seen All Good People, die beide al jaren in de Radio 2 Top-2000 staan. Hij overleed op 27 juni, 67 jaar oud.

Yes gaat door na overlijden bassist Squire
Yes gaat door na overlijden bassist Squire (Foto: BuzzE)