Space Jam 2 lijkt een stukje dichterbij

Het gerucht dat Space Jam 2 in de pijplijn zit, is vandaag een stukje hardnekkiger geworden. Vandaag kondigden basketballer LeBron James en Warner Bros. namelijk een samenwerkingsverband aan, terwijl een maand geleden nieuwe Space Jam-handelsmerken werden aangevraagd.

Het blijft vooralsnog allemaal speculatie, maar het is een opeenstapeling van feiten en geruchten die het geheel plausibel maken. James heeft in het verleden al eens interesse getoond in Space Jam en het vertolken van een eventuele rol. Hoewel geruchten in het verleden steeds werden weggewuifd, heeft de samenwerking tussen het bedrijf van James en Warner Bros. de geruchtenmolen weer een draai gegeven.

James heeft al enige ervaring opgedaan als acteur. Zo kreeg hij veel positieve reacties op zijn acteerwerk in het recentelijk verschenen Trainwreck. Voor de verdiensten hoeven James en Warner Bros. het in ieder geval niet te laten: de eerste Space Jam uit 1996 bracht in totaal 90 miljoen dollar op, waarmee het de hoogst scorende basketbalfilm allertijden is, gevolgd door White Men Can't Jump.