Meer Huawei-mobieltjes over de toonbank

De Chinese technologiegigant Huawei heeft in de eerste helft van 2015 bijna 40 procent meer mobiele telefoons verkocht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit verkoopcijfers die het bedrijf woensdag presenteerde.

Huawei verkocht wereldwijd circa 48 miljoen smartphones in de eerste zes maanden van dit jaar. Op de Chinese markt, waar de totale vraag naar smartphones voor het eerst sinds 2008 afnam, verdubbelde de elektronicafabrikant zijn afzet. Ook in Europa, Afrika en het Midden-Oosten zag Huawei de verkopen flink stijgen.

Hoewel Huawei wereldwijd snel groeit, moet het concurrenten Apple, Samsung en Lenovo nog voor zich dulden als het gaat om smartphoneverkopen. Apple, dat dinsdag zijn kwartaalcijfers overlegde, verkocht alleen in het tweede kwartaal al 48 miljoen iPhones. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn de verkoop van zijn populaire smartphone daarmee met 35 procent stijgen.

Maandag maakte Huawei zijn halfjaarcijfers al bekend. In de eerste helft van het jaar boekte het bedrijf een omzet van omgerekend 26 miljard euro. De omzet van de smartphones nam met 87 procent toe naar 6,6 miljard euro.

Meer Huawei-mobieltjes over de toonbank
Meer Huawei-mobieltjes over de toonbank (Foto: ANP)