PlayStation 4 krijgt officiële afstandsbediening

Een universele afstandsbediening voor PlayStation 4 zal in oktober van dit jaar verschijnen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf Performance Designed Products (PDP) vandaag bekendgemaakt.

Sony heeft de ontwikkeling van de afstandsbediening dus uitbesteed, en hoewel het apparaat door een derde partij is ontwikkeld, is het wel officieel gelicenseerd door Sony Computer Entertainment. Het apparaat lekte eerder al toen prijzen ervan verschenen op zowel Amazon als Gamestop. De gelekte prijzen waren in beide webshops $29,99, wat bevestigd is door PDP. De hardwareboer heeft ervaring met het ontwikkelen van game-accesoires, zoals headsets en fight pads.

De afstandsbediening beschikt over functionaliteit voor de bediening van vier apparaten: PlayStation 4, tv, set-top box en audio receiver. Hij is uitgerust met een aan- en uitknop voor de console, een officiële PlayStation-knop, een share-knop en een options-knop. Hiermee kan voor wat betreft multimediafunctionaliteit de volledige console bediend worden zonder DualShock-controller.