Oprichter Grooveshark (28) dood gevonden

Josh Greenberg, een van de oprichters van muzieksite Grooveshark, is zondag dood aangetroffen in zijn huis in Florida. Dat meldt De Morgen, op basis van CNN-berichtgeving. De muzieksite werd eind april opgedoekt wegens een geschil over auteursrechten.

Greenberg richtte Grooveshark in 2006 op, samen met twee mede-studenten aan de universiteit van Florida. Het was een van de eerste sites waarop gratis muziek kon worden gestreamd: je kon nummers beluisteren zonder ze eerst te downloaden. De site telde 30 miljoen bezoekers per maand.

Gebruikers van de site plaatsten muziek online. Op veel van die muziek golden auteursrechten en de oprichters van de site betaalden die niet. Platenmaatschappijen hadden daarom een klacht ingediend tegen Grooveshark. De beheerders riskeerden een boete van 670 miljoen euro. Uiteindelijk kwam het tot een schikking; op 30 april werd de site offline gehaald.

De politie van Gainesville, de stad waar Greenberg woonde, meldt dat het nog te vroeg is om een doodsoorzaak vast te stellen. Er is niks dat wijst op een misdaad of zelfmoord, benadrukt de politie wel.