Derde ritzege voor Greipel in Tour

André Greipel heeft een derde etappezege geboekt. De Duitser van Lotto-Soudal was in de rit naar Valence de snelste in de massasprint. Hij bleef zijn landgenoot John Degenkolb en Alexander Kristoff voor.

In de sprint kwam Greipel, die eerder de tweede en vijfde etappe won, al vroeg op kop. Degenkolb leek even langszij te komen, maar hij had geen antwoord op de laatste jump van Greipel.

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van negen, die het na een lastige beginfase lukte om weg te komen. Hierbij zaten onder meer Thibaut Pinot en Peter Sagan, die gisteren ook al in de aanval waren. Verder waren ook Matteo Trentin, wereldkampioen Michal Kwiatkowski, Michael Rogers, Simon Geksche, Lars Bak, Adam Yates en Ryder Hesjedal mee in die groep.

De groep kreeg maximaal drie en een halve minuut, omdat Katusha ze niet verder wilden laten rijden. De kopgroep had op de top van de laatste klim (tweede categorie) nog maar een voorsprong van een dikke minuut, op een door Katusha en Europcar geleidde peloton. De groep werd ook ruim voor de groep gegrepen, met Hesjedal en Trentin op dertig kilometer van het eind als laatste, en het kwam dus, ondanks een late uitvalspoging van Zdenek Stybar, op een sprint uit.

Mark Cavendish was in deze sprint niet te zien. De Brit kwam al vroeg in de etappe in de problemen en kwam in een groep van circa dertig renners op vele minuten achter het peloton binnen in Valence. In die groep zat verder ook Jean-Christophe Péraud, de nummer twee van de Tour van vorig jaar.