Sepúlveda uit Tour gezet door ritje in auto

Voor Eduarde Sepúlveda is de Tour de France voorbij. De kopman van Franse Bretagne-Séche Environnement stond op plek negentien in het klassement, maar mag morgen niet meer opstappen van de organisatie.

Sepúlveda kreeg vandaag in de veertiende etappe pech op dertig kilometer van de streep pech. Omdat zijn eigen ploegleider hem al voorbijgereden was besloot AG2R hem een nieuw wiel te geven, op zich al strafbaar, maar het euvel bleek een gebroken ketting te zijn. In plaats van te rennen naar de inmiddels 100 meter verderop gestopte ploegleiderswagen van Bretagne-Séche Environnement nam de Argentijn plaats op de achterbank van de auto van AG2R. Hoewel het weinige meters betroffen was de Tourorganisatie onverbiddelijk: diskwalificatie.

Op Twitter gaf Sepúlveda zijn fout toe: "Ik heb een dwaze vergissing gemaakt. Ik wou de aansluiting met het peloton niet verliezen. Ik hoop ook dat mijn slechte beslissing geen invloed zal hebben op het goeie imago van AG2R in de koers. Dit was mijn eigen fout."

Eduarde Sepúlveda moet Tour verlaten na ritje op achterbank (Pro Shots/George Deswijzen)
Eduarde Sepúlveda moet Tour verlaten na ritje op achterbank (Pro Shots/George Deswijzen)