Feyenoord verliest van VVV-Venlo

Feyenoord heeft zaterdag in de oefenperiode een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor in Halsteren met 2-1 van VVV-Venlo. De eindstand was al bij de rust bereikt. Voor de Limburgse ploeg kwam Leandro Resida (ex-FC Emmen) twee keer tot scoren. Jens Toornstra bracht tussendoor namens de Rotterdammers de gelijkmaker op zijn naam.

Bij Feyenoord ontbraken Sven van Beek, Stef Gronsveld en Rodny Lopes Cabral door blessures. Dirk Kuijt begon voor de eerste keer sinds zijn rentree bij Feyenoord in het basisteam. De routinier, die in het matige oefenduel als rechtsbuiten begon en later naar de spitspositie verhuisde, werd in de 78e minuut gewisseld. De Zweedse aanwinst Simon Gustafson kwam bij de Rotterdammers nog niet in actie.

Feyenoord speelt donderdag in De Kuip tegen Southampton, de club van oud-trainer Ronald Koeman en van de ex-spelers Graziano Pellè en Jordy Clasie.

Feyenoord verliest van VVV-Venlo (Foto: ANP)