Chery op weg naar QPR: "Een stap omhoog"

Tjaronn Chery is op een punt in zijn carrière beland, waarop het volgens hem tijd is voor een vervolgstap. De smaakmaker van FC Groningen is op weg naar Engeland.

De aanvallende middenvelder is op weg naar Queens Park Rangers. Chery kon ook naar onder meer PAOK Saloniki en Rizespor, schrijft het Algemeen Dagblad. "Er hebben zich de voorbije periode heel veel clubs gemeld", vertelt Chery in het dagblad.

Fer

"Daar zaten ook wel interessante opties tussen, maar ik wilde het liefst naar Engeland. Dit is voor mij het grootste voetballand en deze wens had ik al heel lang", vertelt Chery, die door Leroy Fer op het juiste spoor werd geholpen. "Leroy zei dat QPR een grote en mooie club is en dat het voor mij een mooie stap zou zijn."

QPR en FC Groningen hebben een akkoord bereikt over een transfersom van ongeveer 3 miljoen euro. De speler zelf is zo goed als akkoord. "Het klinkt misschien raar, ook omdat FC Groningen in de groepsfase van de Europa League zal spelen, maar ik zie dit wel als een stap omhoog."

Gigantisch

"De stadions, de sfeer, de spelers, alles is in Engeland gigantisch. Ik kan niet wachten om er te beginnen. Ik heb goede gesprekken gehad met de clubleiding van QPR. De directeur vertelde mij dat de trainer Chris Ramsey mij er graag bij heeft", weet Chery.

QPR blijft een ambitieuze club, ondanks de degradatie. "Ook zei hij dat het de bedoeling is dat ze meteen terugkeren naar de Premier League. Dat hoorde ik graag. Ik hoop ook dat we meteen de stap terug kunnen zetten en dat ik daar met goals en assists een mooie bijdrage aan kan leveren."