Supertalent (15) breekt jeugdrecord Usain Bolt

Atleet Christopher Taylor heeft op het WK voor jeugd het Jamaicaanse jeugdrecord op de 400 meter verbroken, dat op naam stond van niemand minder dan sprintlegende Usain Bolt. In het Colombiaanse Cali liep de pas 15-jarige Taylor in de halve finales naar een tijd van 45,30 seconden.

Bolt liep op 5 april 2003 als zestienjarige een tijd van 45,35 tijdens de fameuze Champs in Kingston, het Jamaicaans kampioenschap voor scholieren, waar veel topsprinters hun doorbraak kennen. Taylor, die over ruim twee maanden pas zijn zestiende verjaardag viert, maakte dit jaar al indruk met 45,55 en 45,69. Hij won dit jaar op de Champs al goud op de 200 en 400 meter en won goud op de 400 meter tijdens de CARIFTA Games. Dat Caribisch jeugd- en juniorenkampioenschap staat bekend om de grote talenten die er doorbreken, zoals in het verleden onder meer Bolt, maar ook Yohan Blake, Veronica Campbell-Brown en Churandy Martina. 

Voor Taylor zit het er overigens nog niet op in Cali. Hij heeft de finale op de 400 meter nog te gaan en krijgt dus nog een kans om het kampioenschapsrecord van olympisch kampioen Kirani James (45,24) te verbreken. De Jamaicaan is verder ook niet het enige megatalent op de 400 meter momenteel. De in Soedan geboren Qatari Abdelalelah Haroun, waarvan niet zeker is of hij 17 of 18 jaar is, liep deze maand al naar een sensationele tijd van 44,27 seconden, zijn zevende tijd onder de 45 seconden dit jaar.

De halve finale tijdens het WK voor jeugd, waar Taylor ogenschijnlijk simpel zijn 45,30 noteert (Bron: Vimeo)