Caitlyn Jenner geeft emotionele speech

Caitlyn Jenner moest een traantje wegpinken toen ze haar familie bedankte voor alle steun die ze kreeg als transgender.

De ex-atleet kreeg woensdagavond de Arthur Ashe Award for Courage uitgereikt tijdens de uitreiking van de ESPY Awards, een sportprijzengala waarin sporters worden bekroond. Tijdens haar uitgebreide ontvangstspeech sprak ze haar hoop uit dat ook transgender sporters geaccepteerd worden. "Ik zal doen wat ik kan om het beeld van hoe transgenders worden beschouwd en behandeld te verbeteren."

Jenner benadrukte dat er nog steeds veel transgenders worden gepest, in elkaar worden geslagen, worden vermoord en in hoge getale zelfmoord plegen. "Transgenders verdienen jullie respect. Vanuit dat respect ontstaat er een meedogende samenleving." Dat er grappen gemaakt worden over haar, vindt ze niet erg: "Als je grappen over me wilt maken of mijn bedoelingen in twijfel trekken: ga je gang. De realiteit is dat ik het kan hebben, maar de duizenden jongeren die worstelen met hun identiteit zouden hier niet mee te maken mogen krijgen."

Caitlyn bedankte ook haar moeder en Diane Saywer, de televisiepersoonlijkheid bij wie hij zij haar publieke debuut als vrouw maakte. De steun van haar kinderen en stiefkinderen emotioneerde de realityster: "Jullie hebben me zoveel steun gegeven en ik ben ontzettend dankbaar dat ik jullie in mijn leven heb."

De Kardashians waren niet de enige bekende gezichten die te zien waren op het evenement. Ook Britney Spears, Vince Vaughn en Kiefer Sutherland waren aanwezig op de awardshow.

Caitlyn Jenner geeft emotionele speech
Caitlyn Jenner geeft emotionele speech (Foto: ANP)