Teambaas: McLaren kan seconden sneller

De Formule 1-bolides van McLaren kunnen veel harder rijden dan ze nu laten zien. Dat zegt teambaas Eric Boullier van de Engelse renstal, die dit seizoen voor het eerst met motoren van Honda rijdt. "Als we eenmaal de problemen met de betrouwbaarheid te boven zijn, kunnen we pas laten zien waartoe de auto's in staat zijn. En dan zullen we zien dat ze seconden sneller kunnen zijn in een ronde", zegt Boullier op de website van de Formule 1.

De Honda-motor is tot nog toe meer een bron van ergernis bij de coureurs van McLaren. Fernando Alonso en Jenson Button zijn dit seizoen geregeld uitgevallen en wanneer ze wel finishen, is dat meestal in de achterhoede. "De auto op zich is goed in balans, maar de motor is nog broos en we zijn nog niet in staat het volledige potentieel te benutten. Als we eenmaal de oplossing hebben, dan komt er veel meer uit."

Boullier noemt geen termijn. "We moeten geduld hebben. Het kan over twee races zijn, maar ook pas over tien. We willen in ieder geval tegen het einde van het seizoen weer serieus meerijden in het veld. Top zes moet dan mogelijk zijn."

Teambaas: McLaren kan seconden sneller
Teambaas: McLaren kan seconden sneller (Foto: ANP)