Guardado weer trefzeker voor Mexico

Met een doelpuntrijk gelijkspel tegen Trinidad en Tobago heeft Mexico zich woensdagavond (lokale tijd) verzekerd van een plek in de kwartfinale van de Gold Cup. Het duel in Charlotte eindigde in 4-4.

Mexico leek af te stevenen op een verlies, tot PSV-middenvelder Andrés Guardado Mexico in de 88e minuut op 3-3 bracht met een verre trap die licht van richting werd veranderd. Voor de aanvoerder van de Mexicanen was het zijn tweede doelpunt tijdens de Gold Cup.

Door een eigen goal van aanvoerder Kenwyne Jones kwamen de Mexicanen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zelfs nog op voorsprong. Maar met een kopbal uit een hoekschop diep in blessuretijd trok verdediger Yohance Marshall de stand weer gelijk. Aanvaller Jesús Corona van FC Twente mocht invallen bij Mexico, halverwege de tweede helft.

Trinidad en Tobago is door het gelijkspel groepswinnaar, Mexico eindigt de groepsfase op een tweede plaats. Mexico speelt maandag in de kwartfinale tegen Costa Rica. Trinidad en Tobago strijdt een dag eerder tegen Panama voor een plek in de halve eindstrijd.

Het toernooi om de Gold Cup is het tweejaarlijkse kampioenschap van de Concacaf, de federatie voor de lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Guardado weer trefzeker voor Mexico (Foto: ANP)