NAC op zoek naar veelscorende spits

NAC Breda doet er alles aan om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. De Brabantse club heeft de nodige uitgaande transfers moeten slikken, maar hoopt dit snel te compenseren met nieuwe spelers. Met name in de voorhoede zal er versterking moeten komen.

Onder meer Demy de Zeeuw, Remy Amieux, Jeffrey Sarpong, Erik Falkenburg en Adnane Tighadouini verlieten Breda om hun geluk elders te zoeken. Met name de laatste twee hadden veel invloed op het scorend vermogen van de ploeg. Trainer Robert Maaskant hoopt dan ook snel een nieuwe aanvaller te verwelkomen.

"We blijven zoeken", aldus de oefenmeester in BN De Stem. "We hebben de Poolse markt bekeken, maar ook de Engelse en Schotse. We zoeken iemand die er 20 à 25 maakt of iemand die anders anderen laat scoren. En iemand die sterk is in de kleine ruimte en in de combinatie. En ja, wachten is niet ideaal. Maar soms moet je wel eens geduld hebben om de juiste persoon te vinden."

Een naam die al lange tijd rondzingt in het Rat Verlegh Stadion is Michiel Hemmen. De boomlange spits van Cambuur Leeuwarden lijkt echter de voorkeur te geven aan een avontuur in het buitenland of in de Eredivisie.