Chinese beurs opnieuw onderuit

De aandelenbeurs in China ging woensdag opnieuw onderuit. Een beter dan verwachte groei van de Chinese economie wist het vertrouwen onder beleggers niet te herstellen. De Shanghai Composite Index leverde tussentijds ruim 4 procent in.

De handel in aandelen van 790 Chinese bedrijven werd stilgelegd vanwege het bereiken van de dagelijks toegestane dalingslimiet van 10 procent. Ook kan er op last van de Chinese overheid nog altijd niet worden gehandeld in 689 fondsen. Peking hoopte daarmee verdere paniekverkopen te voorkomen, nadat de Chinese hoofdindex afgelopen maand al 25 procent aan waarde kwijtraakte.

De andere effectenmarkten in het Verre Oosten toonden een verdeeld beeld. De Hang Seng-index in Hongkong verloor 1 procent. In Seoul won de Kospi 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 1 procent.

In Tokio eindigde de Nikkei 0,4 procent hoger op 20.463,33 punten. De Japanse centrale bank besloot de omvang van economische steunmaatregelen en de rente ongemoeid te laten, maar verlaagde wel zijn verwachtingen voor de inflatie en economische groei. Het Japanse elektronicabedrijf Toshiba zakte 2 procent, na berichten dat topman Hisao Tanaka in september zal vertrekken vanwege het boekhoudschandaal bij het bedrijf.

Chinese beurs opnieuw onderuit
Chinese beurs opnieuw onderuit (Foto: ANP)