Blurred Lines blijft plagiaat

Een rechter heeft het verzoek om de copyright-zaak rond Blurred Lines opnieuw te doen geweigerd. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Afgelopen maart oordeelde de rechter dat Robin Thicke en Pharrell Williams de auteursrechten van Marvin Gaye hadden geschonden. Hun hit Blurred Lines zou teveel lijken op Gaye's nummer Got To Give It Up. Thicke en Williams waren het niet eens met de gang van zaken tijdens de rechtszittingen en wilden dat de zaak opnieuw werd gedaan. Rechter John Kronstadt heeft dat verzoek nu verworpen: "De groep rond Thicke heeft niet kunnen bewijzen dat er fouten zijn gemaakt die een nieuwe zaak garanderen."

Wel besloot Kronstadt dat de schadevergoeding van 7,3 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) verlaagd wordt naar 5,3 miljoen dollar (4,8 miljoen euro). Daarbij concludeerde hij dat niet alleen Thicke en Williams schuldig zijn aan het schenden van auteursrechten. Ook Interscope Records, UMG Recordings, Star Trak Entertainment en rapper Clifford Harris dragen verantwoordelijkheid.

Rechter verwerpt beroep Blurred Lines-zaak
Rechter verwerpt beroep Blurred Lines-zaak (Foto: ANP)