Simon de Waal schrijft 'Spannende Boek' 2016

De Nederlandse thrillerauteur en scenarist Simon de Waal schrijft het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek 2016. Het thema van 2016 is Bloed in de Polder: de promotiemaand staat in het teken van de vaderlandse thriller.

Dat hebben organisator CPNB en uitgeverij Lebowski dinsdag bekendgemaakt. De Maand van het Spannende Boek vindt jaarlijks plaats in juni. Voor dit thema is mede gekozen omdat het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs in 2016 dertig jaar bestaat.

Het geschenkboek van De Waal wordt in juni 2016 in een oplage van vele honderdduizenden exemplaren verspreid. Klanten van boekwinkels krijgen de nieuwe De Waal bij besteding van 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Rechercheur
Simon de Waal is sinds begin jaren tachtig werkzaam als rechercheur zware misdaad bij de Amsterdamse politie. Vanaf de jaren negentig schrijft hij ook scenario's: zo werkte hij mee aan iconische politieseries als Unit 13, Russen en Baantjer. Meer recent verleende De Waal zijn medewerking aan Smeris, NoordZuid en Bureau Raampoort, gebaseerd op een reeks boeken die de schrijver ooit begon met auteur Appie Baantjer.

Voor zijn scenario voor de film Lek ontving de rechercheur in 2000 een Gouden Kalf. In 2012 maakte De Waal zijn regiedebuut met de film Cop vs Killer, gebaseerd op zijn eigen roman. Hoofdrolspeler Jeroen Willems won voor de thriller ook een Gouden Kalf. De Waal bereidt momenteel een nieuwe film voor, The Fear of God.

Simon de Waal schrijft 'Spannende Boek' 2016
Simon de Waal schrijft 'Spannende Boek' 2016 (Foto: ANP)