Vader Bianchi verliest hoop op herstel Jules

Philippe Bianchi begint langzamerhand de hoop te verliezen dat zijn zoon Jules zal herstellen van de zware crash tijdens de Grand Prix van Japan. Op 5 oktober vorig jaar crashte de Formule 1-coureur met zijn Marussia onder een takelvoertuig en raakte daarna in coma.

De ouders van Bianchi hielden lange tijd hoop op herstel van hun zoon, maar vader Philippe is nu tegenover France Info minder optimistisch. "Dit is ondraaglijk, het is een dagelijkse marteling. We krijgen soms het gevoel dat we gek worden. Voor mij persoonlijk is dit zwaarder dan wanneer hij zou zijn overleden. We kunnen hem namelijk niet helpen."

Jules Bianchi lag de eerste maanden na de crash in een ziekenhuis in het Japanse Yokkaichi, maar kon na voldoende vooruitgang overgebracht worden naar het universitair hospitaal van Nice. Daar verloopt het herstel van de 25-jarige Fransman minder snel. "De tijd verstrijkt en ik ben nu minder optimistisch dan twee of drie maanden na het ongeval, toen we nog konden hopen op een betere progressie. Op een bepaald punt moet je je realiseren hoe ernstig de situatie is."

Volgens vader Bianchi wilde zijn zoon niet eindigen als een gehandicapt iemand. Een ongeval zoals dat van Michael Schumacher en het niet meer kunnen racen zou hij lastig kunnen accepteren, omdat racen zijn leven was.