Eurogroep afgelopen: "We zijn ver gekomen''

De vergadering in Brussel van de ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) over het noodlijdende Griekenland is afgelopen. Voorzitter Jeroen Dijsselbloem stelde zondagmiddag dat hij en zijn collega's "ver zijn gekomen".

Het is nu de beurt aan de regeringsleiders en staatshoofden van de eurolanden om zich over de redding van Griekenland te buigen. Volgens Dijsselbloem zijn er nog wel een aantal grote kwesties onopgelost. Hij wilde niet zeggen welke zaken nog open zijn. Het is nu aan de leiders om definitief de knoop door te hakken, zo stelde hij. Dijsselbloem schuift ook aan bij het topoverleg in Brussel, dat kort na 16.00 uur begon.

De Grieken moeten nog aan de bak, voordat onderhandelingen over nieuwe financiële hulp kunnen beginnen. De Finse minister van Financiën, Alexander Stubb, zei dat de Grieken uiterlijk woensdag al een aantal hervormingen moeten hebben voorgelegd aan het eigen Griekse parlement.

Ook moeten de Grieken stappen zetten met de oprichting van een fonds voor de verkoop van overheidsbezittingen. En daarnaast moet Athene een aantal hervormingen verder aanscherpen. Stubb had het over een "goed voorstel".

Eurogroep afgelopen: ,,We zijn ver gekomen''
Eurogroep afgelopen: ,,We zijn ver gekomen'' (Foto: ANP)