1-2-3-4-5-6-7'tje voor BMW op Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort hebben de coureurs van BMW zaterdag voor een historisch resultaat gezorgd tijdens de eerste DTM-race van het weekeinde. Het Duitse merk, dat tot nu toe een zeer moeizaam seizoen kende, legde beslag op de eerste zeven plekken, een unicum in de DTM-geschiedenis. 

In de kwalificatie was er al dominantie te zien voor BMW, dat in de eerste zes races niet verder kwam dan één schamele derde plek voor Christian Vietoris. Augusto Farfus pakte de poleposition, voor Marco Wittmann, Antonio Felix da Costa en Maxime Martin. Gary Paffett zette zijn Mercedes op plek vijf, als eerste niet-BMW. 

De beste start was voor Wittmann en Da Costa, die als eersten de Tarzanbocht weer verlieten. Voor Paul di Resta hield de race één bocht later op, nadat hij zijn Mercedes in de bandenstapel parkeerde. Het duel tussen Wittmann en Da Costa om de leiding leek elk moment los te gaan branden, maar uiteindelijk bleek regerend kampioen Wittmann net te sterk om echt bedreigd te worden.

BMW werd in haar dominantie geholpen door de Britten Jamie Green (Audi) en Paffett (Mercedes). Green maakte een fout bij het insturen van het Scheivlak en kwam in het grind terecht. Paffett probeerde uit alle macht de vierde plek over te nemen van Farfus, maar daarbij nam hij iets teveel risico en daardoor kwam ook hij in het grind uit: de Brit viel terug naar de elfde plek.

De zege ging inderdaad naar Wittmann, voor Felix de Costa. De top-7 werd gecompleteerd door Martin, Farfus, Bruno Spengler, Timo Glock en Tom Blomqvist. Martin Tomczyk, de achtste BMW-rijder, haalde de finish niet. Op plek acht was Audi-coureur Mike Rockenfeller de eerste in een andere auto dan een BMW. 

Zondag om 14:15 uur staat de tweede race in Zandvoort op het programma. De pole is daar in handen van Da Costa, voor Spengler, Farfus en Wittmann, wat betekent dat BMW opnieuw de eerste twee startrijen bezet.