FIA maakt behalen superlicentie iets eenvoudiger

Autosportfederatie FIA heeft de mogelijkheden om een superlicentie voor de Formule 1 te behalen iets verruimd, zo is bekend geworden na een vergadering van de World Motor Sport Council. Er bestond veel kritiek op het vorig jaar geïntroduceerde systeem omdat niet alle raceklasses op het juiste niveau gewaardeerd werden.

Op dit moment leveren titels in de GP2, Europese Formule 3, World Endurance Championship (LMP1), IndyCar en de toekomstige Formule 2 de benodigde veertig punten op om een superlicentie te kunnen krijgen. De World Series by Renault gaat van dertig naar 35 punten, waarmee dit kampioenschap hoger aangeslagen wordt dan de GP3 Series (30 punten). Verder zijn het WTCC en de DTM toegevoegd aan de lijst. Coureurs moeten in drie jaar tijd veertig punten bijeen rijden om in aanmerking te komen voor een superlicentie.

Coureurs die in het verleden al een superlicentie gehad hebben en voldaan hebben aan het puntensysteem krijgen meer mogelijkheden om hun licentie terug te krijgen. Dit kan gelden voor bijvoorbeeld testcoureurs die de afgelopen drie seizoenen niet geracet hebben.