Bij reisverzekering ook dekking checken

Nederlanders kijken bij het afsluiten van een reisverzekering vooral naar de prijs en of ze pakketkorting krijgen. Maar de vakantieganger vergeet vaak te checken of de dekking wel in orde is. Dat stelt Wijzer in Geldzaken.

De belangrijkste onderdelen van een reisverzekering zijn de dekking voor grote kosten door ziekte, of een ongeval. Het gaat dan om kosten voor reddingsoperaties, medische kosten en repatriëring. Maar lang niet in elke reisverzekering zit deze dekking. Uit onderzoek van de financiële adviesinstantie blijkt dat één op de vier vooral op de prijs selecteert. "Typisch menselijk", zegt emeritus-hoogleraar economische psychologie Fred van Raaij, lid van de programmaraad van Wijzer in Geldzaken. "Je accepteert te snel dat het in orde is, terwijl er heel veel uitzonderingen in de polisvoorwaarden zitten. Je zou het allemaal moeten doorlopen maar de meeste mensen doen dat niet."

Wijzer in Geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en ook onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties zitten.