Nieuwe Hitman-game wordt episodisch uitgebracht

De nieuwe Hitman-game, die aangekondigd werd op E3 dit jaar, steekt wat anders in elkaar dan we gewend zijn. De 'Hitman Experience', zoals Square Enix het zelf noemt, begint op 8 december en betreft het eerste deel uit een reeks delen die verder gedurende 2016 uitkomen.

Voordat je nu al zit te ragen: de gehele Hitman Experience is gewoon voor de standaardprijs van $60 verkrijgbaar. Wat er op 8 december uitkomt is echter niet de volledige game, maar slechts een brok van de verhaallijn. Square Enix wil benadrukken dat het niet gaat om een Early Access-game. "Early Access betekent vaak iets dat niet helemaal af is, of in ieder geval ongepolijst. Dat is hier niet het geval", aldus Square. 

Maar gaat het dan om een episodische game? Ja en nee. "Wij vinden dat het woord 'episodisch' impliceert dat er individuele content periodiek uitgegeven wordt voor individuele prijzen. Dat is niet wat wij voor ogen hebben. Dat gezegd hebbende, er zitten wel episodische elementen in de nieuwe Hitman-game, in de zin dat we afzonderlijke brokken van de game periodiek uitbrengen. Daarbij is het ons doel om de game voortdurend te verbeteren terwijl je het speelt, en onze ambitie is om een continue stroom van content beschikbaar te hebben vanaf 8 december tot de verhaallijn afgelopen is. De nieuwe Hitman is een game die leeft, groeit en evolueert naarmate de tijd vordert. Echter zal de prijs nog steeds $60 zijn en dat zal het ook blijven".

De nieuwe Hitman komt in eerste instantie alleen uit als download, maar op een bepaald punt in 2016 zal de game ook op disk verkrijgbaar zijn. 8 december begint het feestje, maar hopelijk krijgen we voor die tijd nog wat meer informatie.