Todt wil kosten besparen in Formule 1

FIA-president Jean Todt wil door gaan pakken om de Formule 1 toekomstbestendig te maken. Nu de plannen voor 2017 en verder concrete vormen aan beginnen te nemen wil de Fransman iets doen aan de grootste ergernis van de kleinere renstallen: de uit de pan gerezen kosten, zo heeft hij aan Motorsport laten weten.

Todt: "We willen de show in de Formule 1 aantrekkelijker maken en de kosten terugbrengen, om de sport te verbeteren met oog op de toekomst." De FIA-president wil zich ook deels op het terrein van Formule 1-baas Bernie Ecclestone begeven, want naast het terugdringen van de kosten wil hij ook dat de inkomsten eerlijker verdeeld gaan worden. Deze afspraken zijn nu nog vastgelegd tussen Formula One Management en de teams. "Ook dit is iets waar we aan werken."

In 2017 zullen de auto's vijf seconden per ronde sneller moeten worden door voornamelijk de aerodynamica te verbeteren. Ook worden de straffen voor motorenwissels zo snel mogelijk versoepeld, wordt er aan de motoren gesleuteld zodat ze luider klinken en meer pk's hebben en gaat het format van het raceweekend mogelijk op de schop. Tot slot worden de hulpmiddelen voor de coureurs waar mogelijk beperkt.