Serena Williams veel te sterk voor Sharapova

Serena Williams heeft donderdag op overtuigende wijze de finale bereikt op Wimbledon. De als eerste geplaatste Amerikaanse tennisster was in Londen in de halve eindstrijd veel te sterk voor de Russische Maria Sharapova. De vijfvoudig kampioene zegevierde in twee sets: 6-2 en 6-4. Het teleurstellende duel duurde slechts 1 uur en 19 minuten. Williams staat voor de achtste keer in de eindstrijd van het Grand Slam-toernooi in Londen.

Williams speelt zaterdag in de finale tegen de als twintigste geplaatste Spaanse Garbiñe Muguruza, die eerder op donderdag in een enerverende partij te sterk was voor de Poolse Agnieszka Radwanska. Na bijna twee uur stond de eindstand van 6-2, 3-6 en 6-3 op het scorebord.

Voor Sharapova was het de zeventiende nederlaag op rij tegen Williams. Alleen in 2004 won ze nog twee keer van haar Amerikaanse kwelgeest, waaronder de finale dat jaar op Wimbledon. Elf jaar later kon de 28-jarige Russin aan haar lijdensweg tegen Williams op geen enkele manier een einde maken. Vooral haar service liep niet, maar ook maakte ze verkeerde keuzes op de beslissende momenten. Williams was met haar krachtige return en haar harde service opnieuw een flinke maat te groot voor Sharapova.

Al in de eerste set moest Sharapova meteen haar opslag inleveren, mede door liefst drie dubbele fouten. Williams hield daarna het initiatief en wist via een tweede break naar 4-1 uit te lopen. Voor Sharapova was er nadien in de eerste set geen eer meer te behalen. In de tweede set bood Sharapova iets meer tegenstand, maar in de vijfde game leverde ze door een dubbele fout opnieuw haar service in. Williams gaf dat Russische cadeautje niet meer uit handen.