Schuldeisers willen geld van Lotus F1 zien

Het Lotus F1 Team zal snel een akkoord met haar schuldeisers moeten bereiken. Enkele partijen die geld willen zien hebben hun zaak bij het Britse gerechtshof aanhangig gemaakt, waardoor de renstal op de zogenaamde Winding-Up List is verschenen. Rechter Briggs heeft het bedrijf twee weken de tijd gegeven om orde op zaken te stellen.

Lotus-baas Matthew Carter: "Het is een gerechtelijk proces dat wij moeten ondergaan. Een aantal leveranciers heeft dit in gang gezet, omdat ze dit nodig vinden na de gebeurtenissen bij Caterham en Marussia." Volgens hem is er geen reden voor het claimen van de schulden omdat de normale betalingen nog gewoon plaatsvinden en zijn er leveranciers die ervan willen profiteren. De toekomst van het team is niet in gevaar en een oplossing voor de problemen is al gevonden, waardoor het proces verdaagd is.

Een van de leveranciers die zich bij de rechter heeft gemeld is versnellingsbakkenfabrikant Xtrac dat al lange tijd aan Lotus verbonde is. Een woordvoerder van Xtrac gaf een verklaring uit: "De rechter heeft de hoorzitting twee weken uitgesteld om een oplossing te vinden. In de afgelopen vijftien maanden heeft Xtrac veel onderdelen vervaardigd om het team te kunnen laten rijden. Wij hebben met het team uit Enstone vele jaren samengewerkt, dus ik hoop oprecht dat wij een oplossing kunnen vinden. Wij hopen de relatie voort te kunnen zetten als veel schulden zijn betaald en er een akkoord ligt."