Metal Gear Solid V laat veelzijdigheid zien

Konami laat de veelzijdigheid van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zien door middel van een nieuwe gameplay video. De hoofdstukken in onderstaande video toont de verschillende manieren waarop het spel kan worden gespeeld. Elk hoofdstuk is ongeveer zeven minuten lang en richt zich op de personages, ondersteunende systemen, stealth-opties en verschillende aanvalsscenario's.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain introduceert een unieke 'Buddy-systeem', waarin de speler een bondgenoot kan selecteren voor hulp in de missies. Quiet, ons Nederlandse trots in de game, is een selecteerbare buddy in het spel die goed in snipen van tegenstanders is. Het eerste hoofdstuk toont beelden van een missie waar de speler een afgelegen buitenpost infiltreert terwijl Quiet je van afstand helpt. Dat de missie ook anders kan, zien we in het tweede hoofdstuk waar we los mogen gaan met wapens, veel wapens. 

Geduld is een schone zaak, dat zien we in hoofdstuk drie. Hier zien we hoe de missie kan worden voltooid op afstand met de prothetische arm als vliegend explosief projectiel. In het vierde hoofdstuk denken we letterlijk 'out of the box' en dringen we de basis niet eens binnen om het doel te laten ontploffen door boobytraps.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain komt 1 september uit voor PlayStation 4, Xbox One,  PlayStation 3, Xbox 360 en later ook op pc.